Tehdäänkö kirjanpitosi edelleen perinteisesti paperilla? Illan myöhäisinä tunteina kasaat aineistoa kirjanpitäjällesi ja etsit mystisesti kadonneita kuitteja. Kuulostaako tutulta? Onko kirjanpitäjäsi joskus ehdottanut siirtymistä sähköiseen taloushallintoon? Olet ehkä ajatellut mielessäsi ” kuulostaa ihan hyvälle, mutta ei minulla ole nyt aikaa paneutua siihen”.
Uudenlaiseen tapaan hoitaa kirjanpitoa liittyy paljon asioita joihin pitää perehtyä ja totutella. Siirtymävaihe vaatii aina aikaa. Jos kerralla kaiken siirtäminen paperittomaan sähköiseen kirjanpitoon tuntuu liian suurelle kakulle kerralla haukattavaksi, niin miksei oteta pala kerrallaan.
Otetaan ensin käyttöön sähköiset myyntilaskut. Kun se on otettu haltuun ja käyttö sujuu hyvin, siirrytään seuraavaan vaiheeseen ostolaskujen sähköistämiseen ja niin edelleen. Pala palata siirtyminen sähköiseen taloushallintoon sopii osalle asiakkaista paremmin kuin kerta rysäyksellä.
Eduskunnassa hyväksyttiin laki hankintayksilöiden ja elinkeinoharjoittajien sähköisestä laskutuksesta. Laki astui voimaan 1.4.2019. Aluksi se koskee valtion keskushallintoviranomaisia ja yhteishankintayksiköitä. 1.4.2020 laki laajenee koskemaan muitakin hankintayksiköitä eli lain mukaan elinkeinoharjoittajalla on oikeus saada pyynnöstä lasku toiselta elinkeinoharjoittajalta lain määrittelemässä sähköisen laskun muodossa. PDF-muodossa oleva lasku ei täytä lain määrittelemiä sähköisen laskun edellytyksiä.
Nyt on vielä aikaa siirtyä sähköiseen maailmaan omassa tahdissa eikä pakon sanelemana ensi vuoden huhtikuussa. Ota yhteyttä, me haluamme auttaa sinua siirtymään sähköiseen maailmaan juuri sinulle sopivassa tahdissa.
Jäikö jokin askarruttamaan? Ota yhteyttä, niin jatketaan keskustelua!